De studie

ACHTERGROND INFORMATIE

Een goed begin is het halve werk! Dit geldt ook voor de ontwikkeling van een kind. De eerste 1000 dagen, de periode van de bevruchting tot aan de 2e verjaardag, zijn daarbij heel belangrijk.

Het mentale welzijn van de (zwangere) vrouw kan invloed hebben op deze 1000 dagen. Het is dus extra belangrijk dat zij lekker in haar vel zit. Helaas is dit voor 20% van de zwangere vrouwen niet het geval. Zij voelen zich angstig, somber of gestresst. Daarnaast blijkt uit onderzoek dat maar een klein deel van deze vrouwen hulp hiervoor krijgt.

Daarom ontwikkelen wij de PEPO: PErinatale Psychologische Ondersteuner.

De PEPO kan het best zijn werk doen als we de taken en de rol van de PEPO ontwikkelen in samenspraak met moeders.

Daarom zijn wij de afgelopen maanden in gesprek gegaan met ruim 35 moeders. Zij deelden hun mening en ideeën!

WAT HOUDT DEELNAME IN?

Als je kiest om mee te doen aan deze studie vul je eerst een aantal aanmeldingsvragen en je e-mailadres in. Aan de hand van de antwoorden op deze vragen gaan we deelnemers uitnodigen voor een gesprek of een groepsbijeenkomst. We willen een zo gevarieerd mogelijke groep ouders uitnodigen. Daarom gaan we selecteren op basis van een aantal persoonlijke eigenschappen, maar ook je beschikbaarheid. Helaas zal het ons niet lukken iedereen uit te nodigen.

DE GROEPSBIJEENKOMST

De bijeenkomst is samen met 5-7 andere deelnemers van het onderzoek en de onderzoeker(s). Tijdens de groepsbijeenkomst gaan we samen discussiëren over de ideeën en wensen van (aanstaande) ouders voor mentale steun rondom de zwangerschap. We gaan het hebben over een aantal thema’s door het beantwoorden van een aantal vragen.  Deze bijeenkomst duurt maximaal 2 uur. Je zal worden uitgenodigd bij het Radboudumc tussen 15:00 en 20:00. De precieze datum en tijd zal afhangen van de wensen van de deelnemers. Tijdens de bijeenkomst zal voor koffie, thee en wat lekkers worden gezorgd.

WIL JE GRAAG JE IDEEEN EN SUGGESTIES DELEN, MAAR TWIJFEL JE OF EEN GROEPSBIJEENKOMST BIJ JE PAST?

Een groepsbijeenkomst past niet bij iedereen. Aangezien we wel heel benieuwd zijn naar jouw mening en ideeen, gaan we ook graag een op een met je in gesprek.

Laat naast je e-mailadres ook je telefoonnummer achter in de vragenlijst. Wij zullen je dan bellen om te overleggen over de alternatieven.

Deelnemen aan dit onderzoek? Vul je persoonsgegevens, een aantal vragen en je e-mailadres in via onderstaande knop. We willen een zo gevarieerd mogelijke groep ouders uitnodigen. Het kan dus zijn dat je je hebt aangemeld, maar niet wordt uitgenodigd voor deelname aan de bijeenkomst.

WIL JE VERDER NOG IETS WETEN?

Als je verder nog vragen hebt, kan je deze altijd stellen aan het onderzoeksteam.

Blog op WordPress.com.